Microcementgulve eller betongulve

Vi har fået mange forespørgsler på om vi laver microcementgulve og microcementvægge o.lign. Disse forespørgsler er alt fra hvilken forskel der er på de to gulve, til om der overhovedet er en forskel.

Lad os begynde med microcement og hvor det stammer fra.

Microcementgulve:

Microcementen sås første gang i sydeuropæiske lande som Spanien og Italien. Her blev de typisk brugt til søjler og vægge. Man kan sige at den italienske Stucco er faderen til micro cementen. Så man kan sige, at produktet har været her i mange hundrede år.

Disse arbejder der blev udført i microcement i de tidligere år kunne kun leveres i ganske få farver. Dette har dog udviklet sig siden og i dag findes microcement i et utal af farver. Når man taler om farver i cementbaserede produkter, så vil de fleste producenter bruge oxidbaserede farver, og producenter af microcementgulve er ingen undtagelse. Problemet med at tilsætte oxidbaseret farve til cementprodukter er, at man ødelægger den naturlige farve og dybde i betonen. Sagt med andre ord, så vil alle overflader lavet i microcement, gulve som vægge, altid fremstå med en død overflade uden nogen form for dybde eller sjæl.

Microcementgulve og betongulvs forskelle:

En stor forskel mellem microcementgulve og betongulve. På microcementgulve bruges en giftig lak. Den overfladebehandling der er udbredt til microcement, indeholder alfalisk isocyanat. Hvis man her sammenligner betongulve og microcement gulve, så kan microcement ikke bruges uden overfladebeskyttelse, hvilket sagtens kan lade sig gøre med et betongulv. Uden overfladebeskyttelse vil gulvet aldrig kunne holde, ikke engang til almindelig slid. Forskellen her er på lak og en hærdet betonflade, og her er der jo ingen tvivl om, hvilken type gulv holder sig pænest længest tid.

Hvis man lader ordet lak og betongulv stå lidt i luften, så kan man faktisk godt høre at det lyder forkert. Lak hører til på trægulve og ikke på beton. Beton er meget stærkere end lak, hvorfor en lakering ikke kun er grim. Den er også det svage led. Behandler man betongulve rigtigt, så fremstår de flotte og naturlige i utroligt mange år. Alle ved at før eller siden, så skal et gulv med en lakoverflade skal genbehandles. Dette er det samme med et trægulv med en lakoverflade. Vælger man et betongulv, så kræver det ingen nævneværdig behandling og fremstår stærkt og flot meget længere. Vores CS Colorscreed betongulv imprægneres, så der ikke ligger en overfladebeskyttelse som kan slides af.  Vores imprægnering trænger ned i betonen i stedet for at ligge på overfladen. Dette gør at man ikke kan slide overfladebeskyttelsen af og efterlade grimme spor.

Endnu en forskel på de to typer gulve er styrken på gulvet. Når man taler om betongulve, så taler man om trykstyrke i materialet. Dette gør man slet ikke i microcement. Microcementgulve kan ikke måles i trykstyrke, da det slet ikke kan sammenlignes, og derfor findes der ingen skalaer til at måle det. Betongulve kan holde til meget mere og anbefales især til erhverv grundet styrken i gulvet.

Udseendet:

Udover den døde overflade uden dybde, så kan et microcementgulv heller ikke variere tilslaget. I et betongulv, kan tilslaget laves efter kundens ønske. Dette lige fra sten til glasskår. Man bruger tilslaget til at give betongulve liv og ikke mindst styrke. Microcement vil altid have den samme kedelige overflade, hvor stoflighed er en by i Rusland.

Gør det selv:

Det har i mange år været brugt at tilsætte farve i en fin sandspartel, og så lægge den på væggen i flere lag. Mellem lagene sleb man så, og byggede på den måde sin væg op. Princippet er det samme med microcement gulve og vægge. Der er flere produkter på markedet der er opbygget efter dette forbillede. Så du kan faktisk selv lave dine vægge eller gulve, for styrken ligger ikke i produktet. Styrken ligger i overfladebehandlingen. Overfladebehandlingen kan købes flere steder i Danmark. Ønsker man derimod et rigtigt betongulv, med stoflighed og sjæl. Så er CS Colorscreed udført af professionelle fagfolk, som ikke bestiller andet, det helt rigtige sted at starte. Vi kan både telefonisk og på mail guide dig til at få et gulv. Lige præcis det gulv, som du ønsker dig.

CS Colorscreed og iScreed:

Når vi taler om betongulve, mener vi naturligvis betongulve der designes efter kundens eget ønske. Både vores CS Colorscreed og iScreed gulve kan udlægges i den farve med det tilslag som kunden ønsker. Disse gulve kan tilpasses alle huse. Laves på badeværelser, da det selvfølgelig også er vandtæt. Gulvene overholder alle krav. Det er kun fantasien som sætter grænser. Oveni det så får man et gulv som holder i årevis. Et gulv man ikke skal tænke på at vedligeholde nævneværdigt. Et gulv med tekstur, glød og liv. Kontakt os for at høre mere om CS Colorscreed og iScreed.

Som svar på ovenstående nævnte henvendelser, må vi konkludere at: Microcement er lige så lidt et betongulv, som et laminatgulv er trægulv. Microcement er en kopi af den ægte vare.