Fra tid til anden læser vi og hører at det kan være svært at vedligeholde betongulve. I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at som det også fremgår fra Brancheforeningen GSO, så ødelægges et designgulv hvis det ikke vedligeholdes rigtigt. Hvad betyder det så? Helt enkelt betyder det, at det er vigtigt at følge producentens vejledning til vedligeholdes af det købte gulv, da garantien på gulvet ellers bortfalder. Dette skyldes at gulve baseret på cement, nedbrydes hurtigt hvis de ikke er overfladebeskyttet rigtigt. Dette ses også på terrazzogulve, hvor der opstår revner og krakeleringer hvis vedligeholdelsen er forkert.

Som det ses på billedet her til højre, så ses et af vore betongulve hvor kunden havde reklameret, over at gulvet ikke kunne vaskes og derved vedligeholdes. Gulvet vi kom ud til fremstod meget beskidt, og bar præg af dårlig eller manglende gulvvask. På mødes fik vi lov til at låne en klud af kunden, som blev vredet op under koldt vand, og brugt til at aftørre en firkant på ca. 30 x 30 cm. på gulvet. Billedet taler for sig selv.

Det var let at vaske gulvet rent og faktisk, blev gulvet så rent at det lignede gulvet var nyt. Hvis man ser på den rengjorte firkant, så ses det hvor lyst gulvet blev igen. Hvis man sammenholder firkanten med hvordan kanten ser ud i stuen, hvor man ikke har gået og derved ikke slidt gulvet der, og så kan man se at gulvet faktisk bliv lige så rent som det var da gulvet var nyt.

Husk at følge vedligeholdelsesvejledningen, eller kontakt leverandøren hvis du er i tvivl om vedligeholdelsen af dit nye gulv, således at dit gulv kan holde sig smukt og stærkt i mange år. Her kan man læse flere gode råd om vedligeholdelse af betongulve. Dette link er til et af verdens største netværk der handler om beton.

Jeanette Hestbech Bjerge
jeanette hestbech