CS Colorscreed og revnet betoncs colorscreed og revnet beton

er et indlæg der fortæller om de mange forskellige typer af revner i beton man kan støde på. De forskellige typer af revner opstår grundet forskellige omstændigheder.

Kuldebrosrevner

Denne type revner opstår typisk hvor der i gulvet er en temperaturforskel. Dette kunne være beton der er støbt over en fundamentskant, hvor kulden fra fundamentet danner en bro, når det møder varmen fra terrændækket.

Svindrevner

Her er der tale om revner der opstår når et givent betongulv svinder under hærdning. Denne type revner kan man støde ind i på alle betongulve. Nogle betongulvs typer arbejder aktivt for at modarbejde denne revnetype. Der kan tilsættes et ekspansionsmiddel til betonen, der gør at svindet modvirkes.

Netrevner

Her er der tale om en masse små revner som fremkommer i overfladen af betongulvet. Under hærdningen afgiver betonen fugt som skal igennem overfladen på betonen. Er overfladen på betonen glittet eller på anden måde tæt, så kan revnerne opstå når vandet stiger skal igennem overfladen. Denne type revner er meget normale og i mange tilfælde ses de slet ikke. På betongulve hvor revnerne ikke ses når gulvet er tørt, der kan de fremkomme og ses når gulvet vaskes og er vådt.

Vertikalforskydning

Som navnet antyder så opstår dette fænomen når en del af et betongulv løftes. Hvis man mærker henover en revne med hånden, og man mærker at forskellen på hver side af revnen er forskellig. Så er dette en revne med vertikalforskydning. Et normalt betongulv vejer omkring 200-250 kilo pr. kvadratmeter. Det kræver en stor mængde energi for at lave denne type revne. Tryk fra grundvandet vil have styrken til at kunne lave denne type revner. Har du observeret denne type revner i dit gulv, så bør grunden undersøges nærmere.

Knusningsrevner

Hvis et betongulv udsættes for et større vertikalt tryk end betonen er designet til at kunne modstå. Så kan der opstå det der hedder knusnings revner i betongulvet. Knusnings revner er alvorligt, da de er opstået grundet et svigt i betonen. Er der tale om konstruktionsbeton, så kan denne type revner kan gøre betonens funktion ubrugelig.

 

Dette er nogle de forskellige slags revner man kan møde i konstruktioner af beton, og her specielt betongulve og microtopping betongulve. Som udgangspunkt kan alle statiske revner udbedres så det efterfølgende kan være svært at se hvor de har været. Revner i bevægelse kaldes dynamiske revner, og denne type revner er svære at reparerer. Se flere billeder og artikler på www.cs-colorscreed-danmark.dk

CS Colorscreed og revnet beton er ikke noget man normalt skal forvente. Dog som man kan læse herover, så kan revner opstå grundet flere forskellige faktorer.